I am writing this page in English with Google translator. Click the English version and see the result.

 • Numedalslågan
 • Namsen
 • Stranda Elva
 • Öyensåa
 • Imssjöen Flemming
 • Imssjöen Tina
 • Salsbruket
 • Driva
 • Öksendalselven
 • Eibyelva
 • Korsbrekke-elven
 • Haukedalen Fiskeferie
 • Links norske sider

 • Mine defekte Shimano fiskehjul
  Mine defekte Shimano fiskehjul
  Laksetrapperne ved Namsen og laksakvarium nær Grong
  Laksetrapperne ved Namsen og laksakvarium nær Grong
  COPYRIGHT © 2002 PÅ ALLE BILLEDER
  Er man på fisketur i Namsen og i nærheden af Grong, bør man besøge laksetrapperne og lakseakvariet ca. 25 km mod nord ud af E6 mod Harran.

  Vejrudsigten Norge yderligere info fås her:

  Wunderground.com

  Telefon nummer oplysningen for Norge

  Denne side har en egnet side til Mobil telefon  My defective Shimano fishing reels
  My defective Shimano fishing reels

   
  Tilbage til siden, hvor du kom fra.  

  Numedalslågan

  Næste ned

  English version

  Numedalslågan udmunder i fjorden ved Larvik og den er lakseførende 55 km opstrøms. Der findes flere fosser så som Holmfoss, Kjerrafoss, Brufoss og Hvittingfoss. Elven er generelt meget bred, og derfor fiskes der ofte fra opankrede både i nogle fosser.

  Da elven er meget lang, er der selvfølgeligt også mange fiskepladser, og man skal købe kort til de forskellige zoner. Laksen kan først passere de store fosser, når vandføringen komme under 110 m3/sec. Generelt er fiskesæsonen fra 15. maj til 30. september. Den bedste tid er nok august, hvis man fisker opstrøms de store fosser.

  Numedalslågan er en "varm" elv, som sjældent giver noget fra sig, før den er 10 °C til 12 °C varm.

  Mere information om Numedalslågan se under Links.

  Dagkort til Numedalslågan kan købes flere steder.

  Flemming med sin første laks
  Flemming med sin første laks
  Hvad gør jeg nu?
  Hvad gør jeg nu?

  Jo! jeg renser den, så laver far middag
  Jo! jeg renser den, så laver far middag

   
  Tilbage til siden, hvor du kom fra.  

  Namsen

  Næste ned    Næste op

  English version

  Namsen er nok den mest kendte elv i Norge af danske fisker. Der er skrevet mangt og meget om denne elv af "Munken", samt andre gæve fisker. Namsen udmunder i Namsfjorden og strækker sig 60 km opstrøms til fiskerbyen Grong. Den nederste del er meget bred, og elven flyder langsomt, der fiskes mest fra båd - det såkaldte "harling-fiskeri". Opstrøms ved Grong, hvor jeg fisker, er der mere knald på elven. Det er på Seem Vald, det første stykke er fluevand fra kl. 18.00 til kl. 06.00, og resten af dagen kan der bruges orm eller blink. Tjek lige de nye regler, der er kommet efter 2001.

  Neden for fluestykket, hvor jeg tog laksen, kan der fiskes med spin/flue. Jeg var lige ankommet til pladsen en tidlig søndag morgen og havde indrettet mig med mit telt 10 m fra elven, for derefter at prøve lykken. I første kast sad fluen fast i noget, som jeg troede var bunden, men nej! det var i kæften på en 10 kg laks. Klokken var 12.00, og alle fisker var gået op fra elven. Her stod jeg så helt alene på klippen og kæmpede med en stor laks, som helst ville gå ind under klippen. Gjorde den det, ville linen blive skåret over. Min redning kom - troede jeg - i form af to mindre drenge på 4 til 6 år. Jeg bad dem gå op efter deres far, så han kunne komme og hjælpe. Ved du, hvad de sagde? Nej! Vi vil hellere stå her og se på dig. Jeg fik til sidst tvunget laksen opstrøms, hvor klippen dannede et badekar, hvor mit alt for lille net blev lagt over laksen. Dagen var reddet.

  Mere information om Namsen se under Links.

  Dagkort til Namsen kan købes flere steder.

  Jørgen Walter med Namsen laksen på 10 kg
  Jørgen Walter med Namsen laksen på 10 kg
  Kort over Seem Vald
  Kort over Seem Vald

   
  Tilbage til siden, hvor du kom fra.  

  Stranda Elva

  Næste ned    Næste op

  English version

  Stranda Elva udmunder i Storfjorden ved byen Stranda. Fiskestrækningen er på 8 km og der kan fanges laks og havørreder. Der fiskes meget med orm, men der findes også gode fluestræk længere opstrøms. Se Svein Lunde websted om fjeldvandring. De følger elven et langt stykke op i fjeldet.

  Elven er zone inddelt, og der skal købes fiskekort til de forskellige zoner. Jeg fiskede kun i den zone, som ligger ved udløbet i Storfjorden. Her findes også en campingplads 100 m fra elven og 100 m fra byen Stranda, samt et hotel klods op af elven.

  Vi sejlede fra Geiranger til Hellesylt, hvor elven udmunder i modsatte ende i Geiranger fjorden. Selvfølgelig skulle vi lige prøve at fiske i fjordens klare vand, inden vi kørte videre. Der var bid næsten hver gang, men det var lys/mørk sej, som vi hev i land. De smager også godt som dampet sejfilet.

  Dagkort til Stranda Elva kan købes flere steder.

  Elvens udløb ved Hellesylt
  Elvens udløb ved Hellesylt
  Sejlturen til Hellesylt på Geiranger fjorden
  Sejlturen til Hellesylt på Geiranger fjorden

   
  Tilbage til siden, hvor du kom fra.  

  Öyensåa

  Næste ned    Næste op

  English version

  Öyensåa er nok mindre kendt af danske fisker. Den løber sammen med elven Ferga og danner derved Årgårdselva, som løber ud i fjorden Lyngen, der igen munder ud i Namsfjorden. Så alle tre elve er lakseførende og Öyensåa er lakseførende til søen Øy ungen.

  Fiskestrækningen er på ca. 5 km og forholdene er meget varieret. Der er fosser, kulpe og stryg, hvor man kan fiske med orm, spinner og flue. Det er mest små laks der fanges, men en krabat på 15 kg er også taget i elven.

  Jeg lærte elven at kende gennem to fiskekammerater fra NRK. De havde været der en uge og havde fanget 50 små laks - hver. De fortalte mig, at jeg skulle købe fiskekort hos bonden på gården og så kunne jeg slå telt op på gården ganske gratis. Det gjorde jeg så, men da bonden så, at jeg havde rødvin med, var en flaske nok til fiskekort og gratis fiskeri i en uge. Det blev en uge, hvor jeg hovedsageligt levede af små laks og æg fra gården. Den største laks på ca. 4 kg fik bonden til sin familie.

  Fiskesæsonen er fra 1. juni til 31. august og er afhængigt af nedbør.

  Dagkort til Öyensåa samt de andre elve kan købes flere steder.

  Fluefiskeri på fossnakken i Öyensåa
  Fluefiskeri på fossnakken i Öyensåa

  Jeg fiskede både med flue og orm. Orm fordi jeg boede ikke langt fra møddingen og kunne grave små friske orm hver dag. Så i stedet for en flue kom der en orm eller to på krogen. Det kunne laksene ikke stå for.

   
  Tilbage til siden, hvor du kom fra.  

  Imssjöen Flemming

  Næste ned    Næste op

  English version

  Imssjöen ligger i Imsdalen, der er omkranset af Guldbrandsdalen og Østerdalen. Bjælkehytten ligger i den nordøstlige ende af den sydligste sø lige ud til vandet, hvor der også er en solid alubåd tilrådighed.

  Fra Oslo køres der af E6 mod Lillehammer og videre mod Ringebu. Det tilrådes at gøre ophold i Ringebu og foretage alle sine indkøb af dagligvare, da hytten ligger langt fra nærmeste købmand, og når man først kommer ind på Imsdalsvejen til hytten, skal der betales en vejafgift, hver gang man passerer bommen. Husk første gang at løse afgift og læg billetten i vinduet, ellers får du ballade med de lokale.

  Som det ses ligger hytten på stolper, og stuen er på førstesal. Der er to soverum med to senge i hver, samt et alrum - køkken/stue med gaskomfur og alt huskeråd. Hvis reglerne ikke er lavet om, kan hytten kun lejes to uger ad gangen og kun i tidsrummet 22. juni til 4. august.

  Kontakt Danmarks Sportsfiskerforbund for yderligere information.

  Dagkort til området i Imsdalen kan købes her.

  Så skal der fiskes
  Så skal der fiskes
  Jeg venter lige og ser, hvad der sker
  Jeg venter lige og ser, hvad der sker

   
  Tilbage til siden, hvor du kom fra.  

  Imssjöen Tina

  Næste ned    Næste op

  English version

  Der er mange fiskemuligheder i området. Men først og fremmest skal du prøve søen fra båden i de lyse nætter. Min datter Tina tog den største sø-ørred på 2,8 kg og 61 cm midt om natten på orm. Ellers er fiskene ikke store. Mange under 30 cm, som vi besluttede var mindstemålet, derfor blev de genudsat.

  Følger du vandløbet bag huset op af bjerget kommer du til Fampsetter fjeldet. En herlig klatretur men pas på vejret, det kan hurtig slå om i regn, sne, torden og blæst. Her ligger en lille sø fyldt med små fjeldørreder. Vi tog 6 med hjem til grillen, men måtte nedsætte mindstemålet til 25 cm. Disse fjeldørreder er hvide i kødet. Der er nok ingen krebsdyr i søen, da den ligger så højt.

  Kør tilbage mod Friisvejen, men inden du kommer til den, ligger der en højmose sø t.v. Denne sø har forbindelse til forskellige vandløb i området, og du fanger bækørreder i denne sø. De lokale udsætter fisk i søen, men tro ikke det er en Put & Take Sø, fiskene breder sig i alle vandløb.

  Dagkort til området i Imsdalen kan købes her.

  Tinas og Flemmings fangster midt på natten
  Tinas og Flemmings fangster midt på natten
  Tinas sø-ørred på 61 cm og 2,8 kg
  Tinas sø-ørred på 61 cm og 2,8 kg
  Flemmings sø-ørred på 31 cm og 500 g
  Flemmings sø-ørred på 31 cm og 500 g

   
  Tilbage til siden, hvor du kom fra.  

  Salsbruket

  Næste ned    Næste op

  English version

  I bunden af Opløfjorden i Nærøy kommune finder du det gamle industristed Salsbruket i Ytre Namdal. Salsbruket er ikke noget man køre efter, men blot finder på en udflugt fra Namsen ( 61 km fra Grong ). Det er en lille elv ved navn Opløelva, der munder ud i Opløfjorden, der igen munder ud i Foldfjorden. Det er en kort strækning, man kan fiske på, og det er i princippet kun ved flod, man kan fiske, da laksen kommer op med tidevandet.

  Vi ankom ved ebbe og løste fiskekort i det gamle værtshus - tror det hedder "Kafe Elgen" - og gik langt ned til elven, målt i lodret retning. Pludseligt måtte vi flygte 3-4 m op af skrænterne, da tidevandet kom. Så kom laksen også, jeg havde den første laks på efter 10 min. Det blev en kort kamp, for det var ikke muligt at styre den uden om de mange klipperstykker, der er i bunden af elven, så linen blev skåret over. Ny kraftigere line på hjulet og samme skæbne gentog sig efter en halv time.

  Hvad kan man lære af dette? Man skal tage alt grej med, når man tager på udflugt. Nå! ved ebbe fanger man sej, så middagsmaden var reddet for denne gang.

  Hvis du vil læse om Salsbruket historie samt udvaskning af guld i elven, skal du besøge Svein Idar Iversens på facebook, han havde tidligere et websted. Svein har venligst udlånt disse billeder til mit websted. Det gamle billede af udløbet er fra 1974, det var før fabrikken brændte i 1985.

  Det grønne stykke med græs foran det røde hus er fiskestykket, det er mindre end 100 meter. Billedet er taget ved næsten ebbe og der fosser ikke vand gennem huset til venstre. Man skimter lige hullet i kælderetagen, hvor vandet skal fosse ud og laksen trække op.

  Dagkort til Salsbruket kan købes her.

  Elvens munding i fjorden
  Elvens munding i fjorden
  Elvens udløb i fjorden. Før og efter branden
  Elvens udløb i fjorden. Efter og før branden

   
  Tilbage til siden, hvor du kom fra.  

  Driva

  Næste ned    Næste op

  English version

  Driva udmunder i bunden af Sunndalsfjorden i byen Sunndalsöre. Driva er en stor og lang elv, der strækker sig 70 km gennem Sunndalen fra byen Oppdal. Du køre langs elven næsten hele tiden og finder mange fiskesteder.

  Vi tog til Sunndalsöre og boede på Furu Campingcenter, som ligger et stenkast fra elven ved zone 1, 2 og 3. På det tidspunkt jeg var der, var laksen væk på grund af rotenonbehandling for parasitten gyrodactylus salaris. Det er den parasit, der kun angriber laksegæller. Det kom havørrederne tilgode, eftersom der var mange og store af slagsen.

  Sankt Hans er tidspunktet for de store havørreder - over 10 kg, sidst i juli først i august kommer mange små havørreder op i elven. Jeg var heldig at fange en pæn havørred på 4 kg i zone 1, næsten ude i mundingen på orm. I dag er laksen vendt tilbage, og det var måske en ide at prøve igen. Se de store laks på Drivas websted.

  Mere information om Driva se Links.

  Dagkort til Driva kan købes her.

  Flot havørred fra Driva på 4 kg - tyk og fed
  Flot havørred fra Driva på 4 kg - tyk og fed
  Driva zone 1, 2 og 3. Klik på billedet for stort kort
  Driva zone 1, 2 og 3. Klik på billedet for stort kort

   
  Tilbage til siden, hvor du kom fra.  

  Öksendalselven

  Næste ned    Næste op

  English version

  Öksendalselven også kaldet Usmaelva udmunder 15 km nordvest fra Sunndalsöre i Sunndalsfjorden. Vi besøgte elven i forbindelse med fiskeriet i Driva. En køretur langs elven op gennem Öksendalen er en fantastisk tur. Man føler sig tilbage til gamle tider, hvor tiden stod stille. Alt ånder i fred og ro.

  Det er en meget klar elv, og der er fart på vandet mange steder. Vi stoppede ved Sætran Camping 4 km inde i dalen og forhørte os om fiskekort. Det købte vi, fiskede så langt nedstrøms i elven med flue. Jeg tror vi fik 20 små fisk på max 20 cm, der alle blev genudsat.

  Jeg har senere erfaret at elven er fredet med hensyn til fangst af laks, da den er ramt af parasitten gyrodactylus salaris. Det var der desværre ingen som fortalte os, da vi købte fiskekort. Fiskesæsonen ligger sent fra den 15. juli til den 15. september.

  Sidste nyt er, at jeg har læst, at NVE i 2006 har ansøgt om tilladelse til at bygge et kraftværk i Selbu kommune. Den skal tage vand fra floderne Usma og Gardåa. Endnu et uheldigt tiltag til at ødelægge ørredernes gyde pladser.

  Bevilligen er givet til NVE i 2008.

  Dagkort til Öksendalselven kan købes her.

  Uspoleret Usma River - indtil 2008
  Uspoleret Usma River - indtil 2008

   
  Tilbage til siden, hvor du kom fra.  

  Eibyelva

  Næste ned    Næste op

  English version

  Eibyelva er en biflod til Altaelva. Elven er lakseførende på en 20 km strækning fra sammenløbet med Altaelva og opstrøms til landevejsbroen (vej 93), hvor Trangdalselva løber sammen med Eibyelva.

  Det er en yderst interessant elv at fiske i. Det nederste stykke har stryg og kulpe med sand og grus, velegnet til fluefiskeri. Det øverste stykke er med store sten og i bjerg terræn med store høller, velegnet til at dyppe en orm i før den 10. juli. Efter denne dato må der udelukkende fiskes med flue.

  De mest almindelige fangster er laks, fjeldørreder og havørreder på 2 kg, men der er fanget enkelte laks på 15 kg og mange på 5 til 9 kg. Fiskesæsonen deler sig op alt efter fiskearten. Fiske efter laks er fra 15. juni til 31. august. Fiske efter sjørøye (fjeldørred) er fra 15. juni til 17. august. Fiske efter sjøørret (havørred) er fra 15. juni til 14. september. Da jeg ikke selv har nogle gode billeder af elven samt fangster fra elven, skulle du prøve at gå ind på You Tube. Her finder du mange gode ting om elven.

  Dagkort til Eibyelva kan købes her.

  Kort over Altaelva og Eibyelva. Klik på billedet for stort kort
  Kort over Altaelva og Eibyelva. Klik på billedet for stort kort

   
  Tilbage til siden, hvor du kom fra.  

  Korsbrekke-elven

  Næste ned    Næste op

  English version

  Korsbrekkelva er en mindre elv, hvor fiskekort ikke kan købes, da denne udlejes til fisker på åremål. Elven udmunder i bunden af Sunnylvsfjorden ved byen Hellesylt. Vi kom til elven ved et tilfælde og så et fantastisk syn. Fossende stryg, vandfald, pools med gin klar vand med springende laks samt bjerge med sne på toppen. Der kan fiskes i elven på en 2,5 km lang strækning indtil et af de største vandfald, hvor laks og ørreder må give op. Elven blev rotenonbehandlet i 90'erne, da der blev konstateret Gyrodactylus salaris. Men siden er denne blevet erklæret "Gyrodactylus fri", som en af de første elve i Norge. Som sagt, du kan normalt ikke købe fiskekort til elven, men ved at kontakte grundejerne kan du få lov til at fiske nogle timer for 100,- NOK. Snitvægten på ørreder er ikke stor ca. 1 til 2 kg og laks ca. 3 til 4 kg. Fiskesæsonen er fra 1. juli til 31. august. Se evnt. ændringer i fiskeriet på følgende hjemmeside: Aasengarden, da jeg tror, at det nu (2008) er muligt at købe fiskekort til elven. Stadheimfossen Camping og hytter udlejer feriehytter lige ned til elven.

  Fiskekort prøv her.

  Et view opstrøms Korsbrekke-elven
  Et view opstrøms Korsbrekke-elven
  Det store vandfald i Korsbrekke-elven
  Det store vandfald i Korsbrekke-elven
  Selv midt på sommeren ligger der sne på toppen
  Selv midt på sommeren ligger der sne på toppen

   
  Tilbage til siden, hvor du kom fra.  

  Haukedalen Fiskeferie

  Næste ned    Næste op

  English version

  Fiskeferien for sommeren 2005 gik til Haukedalen Fiskeferie i Norge. Beliggende på Vestlandet i Förde kommune i bunden af Fördefjorden, der munder ud i Svanøybukten syd for Florø. En tur på 1050 km fra København gennem Sverige.

  En nærmere vejbeskrivelse fra Oslo finder du her. Der kan køres ad flere ruter. Om sommeren vælges den rute, der går over Gaularfjellet, så sparer man bomafgift på 150 NOK gennem fjeldtunnelen. Desuden er det også en national turistvej med flot natur.

  En god fiskeoplevelse i en storslået natur med venlige og hjælpsomme mennesker fik vi til overflod. Der kan fiskes i Gaula elven lokalt kaldet Haukedalselven og Haukedalsvandet samt i de tre fjeldvande i 600 meters højde over havet. Her er der egen båd med redningsvest til rådighed for voksne og børn, dog kun i det første fjeldvand. Billederne her er fra juni 2005, hvor fangsten blev taget i Gaula elven, og fjeldvandet. Der findes flere gode fiskevande i området.

  For sø-ørreder på norsk kaldet aure er der ingen mindste mål, men man tager kun den størrelse som er egnet til spisefisk og naturligvis kun det antal, som man kan spise under sit ophold. Det er derfor en god ide at medbringe sin ABU røgeovn, så kan man tilberede sine fisk på flere måder. Snit vægten er på 300 g men se her, hvor store de kan fanges 2,8 kg 61 cm med en konditionsfaktor på 1.23. Fantastisk af en sø-ørred.

  Dagkort til Haukedalens Fiskeferie kan købes her.

  Ølsmagning af hjemmelavet hvedeøl
  Ølsmagning af hjemmelavet hvedeøl
  Udsigt over Haukedalsvandet. Forskellige årstider
  Udsigt over Haukedalsvandet. Forskellige årstider

   
  Tilbage til siden, hvor du kom fra.  


  Måske ses vi efter corona-19 epidemien igen ved de Norske elve i 2022.                              

   
  Tilbage til siden, hvor du kom fra.  

  Norge English version

  Til top

  Her er link til andre WEB sider i Norge, som du kan få fornøjelse af at gå ind på. Du finder mange interessante oplysninger vedrørende fangstrapporter, fiskesæson, priser, overnatnings muligheder, kørselsvejledning, vejrudsigten, fiskegrej og baits. Her finder du også World Wide vejr rapporter og togrejser i landet, som du kan bruge i forbindelse med dine fisketure.

  Jeg medtager kun disse links som en serviceydelse og medtagelse af et link betyder ikke, at jeg har godkendt eller set linket. Er nogle link ubrugelige, kan siden være nedtaget eller omlagt.

  Sportsfiskerforeninger

  Altaelva
  Bjerkreimselva
  Figgjoelva
  Gaula
  Korshamn Rorbuer
  Namsen
  Numedalslågen, Brufoss
  Orkla
  Stjördalselva
  Surna

  Informationer om fiskeri

  Fiskeguiden Norge
  Lakselva
  Lakseelvene på Sørlandet
  Norsk Natur
  Overhalla Namsen
  Nidelva, Sør-Trøndelag
  Stordalselva
  Trysil Fluefiske
  Velkommen til Trysil

  Campingpladser - Hytter

  iCamp
  Hamresanden Camping
  Haukedalen Fiskeferie
  Norske Campingpladser

  Vejrudsigter i Norge

  Wunderground.com

  Fiskegrejbutikker

  Transport - Skov & Naturstyrelsen

  Allemannsretten
  NSB Persontrafikk med tog og buss i Norge
  NRK

  Laksekvoter - Vandportalen

  Lykkeberg Sild

   
  Tilbage til siden, hvor du kom fra.  


  one.com
  one.com