OpskrifterBeregning af mg nitrit per kg kød med 0,6% nitritsaltI Danmark er der nogle regler for, hvor meget nitrit der må tilsættes fødevarer. Der er tre værdier, som er gennemgående og gælder for hvilke fødevarer det omhandler.
1. 100 mg/kg for steriliserede kød produkter. Jeg går ud fra, at det er kogte produkter (Pølser f. eks.) 2. 150 mg/kg for de fleste kødprodukter. 3. 175 mg/kg det er hovedsageligt bacon, ham, skinke og dry cured meat. Med de to defaulte værdier fås: Default værdien for nitrit er 120 mg/kg kød. Det er vigtig at bruge decimal punktum, hvis det kræves. Standard værdi for nitritsalt i Danmark er 0.6 %. Natriumascorbat E301 bruges, hvis man tilsætter meget nitritsalt. Holder den røde farve i kødet og nedsætter nitrit værdien med tiden. Det er salt af askorbinsyre E300. Reset til default hver gang du vil indtaste nye værdier. |
Tast egne værdier i gram kød og nitritsalt. Klik på "Beregn nitrit i mg/kg kød".
Excel regneark til beregning af salt, sukker og krydderier for vakuum saltning Saltning - Tørring - Hærdning - Røgning - Modning af kød English version |
one.com |