Grisekæber braiseret i Madeira med kartoffelmos

Indkøbsliste for 4 voksne

600 g til 800 g Grisekæber
1 Chorizo pølse eller
200 g Bacon i tern
2 Løg groft hakket
4 Fed hvidløg groft hakket
1 Rød Chili peber fint hakket
1 Rød Peber frugt i strimler
1 strøget spsk. Paprika røget
1 strøget spsk. Paprika sød
1 strøget tsk. Spidskommen stødt
2 dl Madeira
4 dl Bouillon eller fond
1 Dåse hakkede tomater
2 spsk. smør og
3 spsk. Olivenolie til stegning
Groft peber fra møllen og salt

Tilbehør:
Kog nogle gulerødder, persillerod og
pastinak med i retten den sidste time.
Lav en kartoffelmos med smør, piskefløde, salt og peber
Jeg en lystfisker i Skandinavien
Forsiden
Opskrift Nr. 118
Grisekæber braiseret i Madeira med kartoffelmos
Grisekæber braiseret i Madeira med kartoffelmos.
 

Fremgangsmåde uden ansvar: Nu hvor efteråret er kommet og det bliver mørkere og koldere efterhånden som dagene går, vil det være skønt med en varm "Hot" gang simre mad. Jeg blev inspireret af nogle grisekæber, som lå i køledisken forleden dag, jeg var i byen.

Hvis man bruger bacon i tern i stedet for Chorizo pølse, skal bacon i først og brunes lidt inden grisekæberne brunes.

Svinekæberne brunes af i en tyk bundet gryde. Efter 5 til 10 minutter tilsættes groft hakket løg og hvidløg samt chili peber, paprika og spidskommen. Når løgene har taget lidt farve og blevet klare tilsættes Madeira og bouillon/fond og det hele simre i 1 time og 30 minutter under låg. Måske en "skvat" piskefløde. Husk at se efter, at det ikke koger tørt. Vælg selv din bouillon eller lav den selv. Jeg brugte en okse fond, som jeg har lavet selv.

Tilbered peber frugten og dræn de hakkede tomater (kun lidt). Skær chorizo pølsen ud i mundrette stykker. Vend peber, tomater og pølse i retten og lad det simre endnu ca. 1 time under svagt blus. Til sidst smages retten til med salt og peber fra møllen.

Hvis man ønsker lidt rodfrugter som tilbehør, er det nu, disse skal kommes i retten og simmer med den sidste time.

Servering: Jeg foretrækker en veltillavet kartoffelmos med smør, piskefløde, salt og peber. Dog ikke for tynd i konsistensen.

Pynt: Pynt med noget grønt - oregano eller basilikum.

Drikkelse: En god rødvin er sagen.

NB: Nu når man har piskefløde til kartoffelmosen, skulle man så ikke komme en "skvat" i retten.

Free JavaScripts provided by The JavaScript Source
Tilbage til siden, hvor du kom fra.