Grillet Rødfisk med nye Danske kartofler og "Mormor" salat

Indkøbsliste for 4 voksne

1000 g rødfiskefileter med afskællede skind
1 kg nye Danske kartofler
4 spsk. olivenolie
1 bundt løvstikke
1 bundt basilikum
salt og peber
BBQ dressing til fisk

Mormorsalat
2 salathoveder (hovedsalat eller hjertesalat)
2 til 3 fuldmodne tomater skåret i skiver
2 små skalotteløg skåret i tynde skiver

Dressing
1 citron kun saften herfra
2 spsk. olivenolie
1 dl fløde
1 til 2 spsk. sukker
salt og peber
Jeg en lystfisker i Skandinavien
Forsiden
Opskrift Nr. 96
Grillet Rødfisk med nye Danske kartofler og   Grillet Rødfisk med nye Danske kartofler og
Grillet Rødfisk med nye Danske kartofler og "Mormor" salat

Fremgangsmåde uden ansvar: Start med at skrabe skindet af de nye Danske kartofler med handsker med knopper på. Nye Danske kartofler koges kun 16 minutter i letsaltet vand og lidt løvstikke. Du kan også pakke kartoflerne ind i stanniol med olivenolie, løvstikke, salt og peber. Pak kartoflerne i portionspakninger - her 5 stk. Læg pakkerne på grillen, drej og vend dem ofte. Alt efter størrelse og varmen på grillen skal de have 40 til 60 minutter. Prøv at kigge i en pakke efter 30 minutter, så kan du danne dig et indtryk af rest tiden. Tag kartoflerne af grillen, når disse er færdige. Jeg brugte 60 minutter til de viste kartofler.

Rødfiskefileterne drysses med lidt salt på begge sider 15 minutter inden de lægges på grillen. Pensl med BBQ olie på skindsiden inden de lægges på grillen med skindsiden nedad. Tiden vil variere mellem 5 og 7 minutter, igen alt efter tykkelse og varme på grillen. Skindet skal være brunt og lækker, men ikke forbrændt, da det kan (skal) spises. Har du en fiske grillholder, kan denne bruges med fordel, så vil fisken ikke brække over, når den vendes på grillen. Når skindsiden har fået nok vendes fisken, og kødsiden får fra 1 til 2 minutterr. Jeg brugte henholdsvis 6 minutter og 2 minutter til de viste fisk.

Salaten serveres også på portionstallerkner. Læg tomatskiver på tallerknerne med tynde løgskiver over. Fordel den grønne itu skårne salat over. Dressingen hældes over lige inden serveringen.

Servering: Anret fisken med kartoflerne på en tallerken og salaten på en sidetallerken.

Pynt: Basilikum drysses over kartoflerne.

Drikkelse: En kølig og tør hvidvin passer godt hertil i sommervarmen.

Free JavaScripts provided by The JavaScript Source
Tilbage til siden, hvor du kom fra.