Ovnbagt torsk med senneps sauce

Indkøbsliste for 4 voksne

Igen skal du med MS "Havlit" og fange torsk.

1 stor nyfanget torsk mellem 2 og 3 kg
Eller flere små torsk så der bliver ca. 1 kg filéter
1 stk løg
1 fed hvidløg
4 stk laurbærblade
1 tsk salt til drys
1 lille tsk hvid peber til drys
1 citron, saft af den halve, resten i skiver til pynt
6 dl mælk eller letmælk til saucen
20 g smør, 15 g til saucen, 5 g til fadet
3 spsk hvedemel
2 spsk fiskesennep
1 spsk hvidvins eddike
1 tsk salt
1 tsk sukker
1 dl revet peberrod
2 æg
1 lille glas syltede rødbeder
1 kg pille kartofler
4 stilke persille til pynt
Jeg en lystfisker i Skandinavien
Forsiden
Opskrift Nr. 4
Ovnbagt torsk
Ovnbagt torsk

Fremgangsmåde uden ansvar: Filéter torsken eller så mange du har fanget, så du får mindst 1 kg "rent" fiskekød uden ben og skind. Skær torskefiléterne i 6 cm store stykker, og læg filéterne sammen med skiver af løg og hvidløg i et ovnfast fad, der er smurt med lidt smør. Drys med salt og hvid peber. Dryp få enkelte dråber citronsaft på hvert enkelt filét. Kom evt. 2 spsk hvidvin over fisken. Sæt filéterne i en 200 °C varm ovn i ca. 30 min. Hvis filéterne er meget tykke er stege tiden måske lidt mere. Prøv at stikke i fisken med en gaffel. Hvis fiskekødet ser "glasagtig" ud, er det ikke færdig stegt.

Sennepssaucen: Saucen tilberedes medens fisk og kartofler steger og koger. Hæld mælk, smør og mel i en tykbundet gryde, og pisk det sammen under opvarmning. Kog Saucen igennem, og smag til med salt, hvid peber, fiskesennep, vineddike og lidt sukker. Spæd med væden fra fisken, så Saucen får en pæn konsistens.

Tilbehør: Kog æggene i 7 min. (hårdkogt). De afkølede æg hakkes og serveres med de hakkede rødbeder og revet peberrod. Anret tilbehøret i skåle ved siden af fisken, når retten serveres. Kartoflerne koges med skrald i 20 min. i let saltet vand og pilles.

Tip: I stedet for torsk kan man bruge filét af mørk- eller lyssej, kuller, kulmule, lange og havkat. Brug væden fra fisken til at komme i saucen. Når du bruger torskefiléter er det en børnevenlig ret: "Det er der ingen ben i", som man siger. Fanger du selv dine fisk, kan du skære dem i pæne stykker og koge ( simre ) dem 10 til 20 min. i vand tilsat forskellige krydderier: løg, hvidløg, laurbærblade, gulerødder, porer, salt, peberkorn, sukker, vineddike ( hvidvin ) og persillestilke. Så kan saucen laves af fiskevandet i stedet for mælken.

Pynt eller grønt: Citronskiver anrettes ved siden af fisken. Pynt med persille.

Drikkelse: En kold øl og en dram.

Free JavaScripts provided by The JavaScript Source
Tilbage til siden, hvor du kom fra.