Hjemmelavet kyllingeleverpostej

Indkøbsliste for 8 voksne personer

1000 g frossen lever (2 pakker)
400 g let røget spæk (uden svær)
2 løg
4 fed hvidløg
3 spsk. andefedt eller smør (ca. 75 g)
4 spsk. mel
1/4 liter mælk eller fløde
1 hønse bouillon terning eller 1 spsk. Oscar hønse bouillon pulver opløst i en kop varmt vand
2 spsk. worchester sauce
2 spsk. HP-sauce
1 spsk. kinesisk soja
1 tsk. salt (smag til med salt)
1 tsk. sort peber
1 tsk. mild paprika (rosen paprika)
½ tsk. allehånde
2 hele æg let sammenpisket
Jeg en lystfisker i Skandinavien
Forsiden
Opskrift Nr. 72A
Der blev 5 alubakker kyllingeleverpostej
Der blev 5 alubakker kyllingeleverpostej
Her bliver de vacuumpakket

Fremgangsmåde for leverpostej uden ansvar: Hak lever for sig selv én gang, derefter spæk og løg sammen gerne to gange. Smelt andefedt eller smør i en tykbundet gryde, rør mel i og lad det syde lidt uden at brune. Spæd med mælk/fløde og opløst hønse bouillon. Kog opbagningen godt igennem under omrøring (ca. 3 minutter). Rør kryddersauce med hakket spæk/løg og alle krydderierne.

Tag gryden af varmen. Rør leverblandingen i og til sidst de sammen piskede æg.

Leverblandingen fordeles ligeligt i 5 foliebakker a 4,5 dl. Bag postejen i 45 til 50 minutter ved 180 grader i en forvarmet ovn på nederste ribbe. Tjek evt. at centrumstemperaturen er mindst 95 grader eller stik en nål i leverpostejerne, og kødsaften må ikke være rød. Undgå salmonella forgiftning.

Tips: Portionen er beregnet på to pakker kyllingelever, der indeholder 500 gram lever hver, og 400 gram let røget spæk med svær. Sværen skæres af inden den hakkes. Læg pakken til optøning i køleskab natten over.

Leverpostejen kan også fryses ubagt, skal så bages i ca. 1 time 15 minutter. Bagt leverpostej, som har været frossen, har tilbøjelighed til at smuldre. Smager bedst lun - på franskbrød, med bacon og rødbeder eller agurk. Portionen giver 5 foliebakker a 4,5 dl.

Free JavaScripts provided by The JavaScript Source
Tilbage til siden, hvor du kom fra.