Blåhajsteak på bund af glaskål, dertil en svampesauce

Indkøbsliste for 4 voksne

Fisk blåhaj blue shark:
4 stk. Blåhajsteak fra dybfrost fra 180 til 220 g
20 g smør
2 spsk. jomfru olivenolie
800 g små, nye danske kartofler
1 citron

Sauce:
2 skalotteløg
2 fed hvidløg
250 g champignon
20 g smør
2 dl hvidvin
1 til 2 dl piskefløde
salt og hvid peber

Tilbehør:
2 stk. glaskål (Kohlrabi)
1 bundt frisk dild
eller
1 bundt frisk koriander
eller
1 bundt frisk persille
Jeg en lystfisker i Skandinavien
Forsiden
Opskrift Nr. 69
Blåhajsteak på bund af glaskål, dertil en svampesauce
Blåhajsteak på bund af glaskål,
dertil en svampesauce

Fremgangsmåde uden ansvar: Dryp fisken med citronsaft og drys lidt salt på. Smelt smør og jomfru olivenolie på en pande. Når det er gyldenbrunt steges hajsteak heri 2 til 3 minutter på hver side. Tag dem af panden og pak dem ind i folie. Hold dem varme i en ovn på max 100 °C, dog kun i kort tid.

På samme pande steges finthakket skalotteløg, hvidløg og champignon i lidt mere smør i ca. 3 minutter. Tilsæt hvidvin og lad det koge ind til det halve. Tilsæt derefter piskefløde og smag til med salt og hvidpeber. Lad det simrer i et par minutter inden det hældes op i en varm sauceskål.

Glaskålen skæres i tynde skiver (1 til 2 mm) og steges i smør på en pande i 2 minutter på hver side. Smag til med salt og hvidpeber. Drys med dild eller koriander eller persille.

Servering: Læg skiver af glaskål i en cirkel på tallerkenen med fisken i centrum. Saucen hældes over glaskålen og de nye danske kartofler serveres hertil.

Pynt: Brug plukket frisk dild eller koriander eller persille over fisken. (Kun en slags - vælg din egen favorit).

Drikkelse: En tør god kølig hvidvin om sommeren. En pilsner og en dram om vinteren.

Tip: Hvis du ikke kan skaffe glaskål, så prøv med squash.

NB: Det er måske forkert at kalde en haj for en fisk, da hajer føder levende unger, men det er der også andre fisk som gør. Den blå fisk, som man regnede for at være uddød. Nogle akvariefisk så som gubby og platy føder ligeledes levende unger.

Free JavaScripts provided by The JavaScript Source

Tilbage til siden, hvor du kom fra.