2 Andelår ca. 220 gram per stk. 2,4 % Fint salt efter vægt Peber, hvid Chiliflager Lille drys sukker eller smurt med Honning/Dijon sennep Røgboksen skal lige fyldes halvt op inden man går videre. (Kun en let røgning) |
Jeg en lystfisker i Skandinavien
Forsiden Opskrift Nr. 206 ![]() Varmrøget andelår i min Ninja Airfryer |
Fremgangsmåde uden ansvar:
Forbered andelårene til Airfryer på følgende måde: Tø andelårene op i køleskabet natten over. Næste dag saltes og krydderes de med 2,4 % salt per vægt af andelårene. Krydder eventuelt andelårene efter egen smag, peber og lidt sukker eller en dressing med Honning/Dijon sennep. 440 * 2,4 % = 11 gram salt.
Kartoflerne rengøres, prikkes let med en gaffel og spryes med lidt oliven olie og saltes. Baby kartofler er færdige på 30 minutter ved 190 °C i min AF. Samme tid som andelårene. 1. Indstil Program på: Air Fry. 2. Indstil Temperaturen til: 190 °C venstre pil op/ned. 3. Indstil tiden til: 30 min højre pil op/ned. 4. Tast Start/Stop: Begynder tilberedningen med "Forvarmning", sæt maden ind, når displayet viser "Add food". 5. Tast flammemærket "Woodfire" det tænder pellet. 6. Pellet udbrænder efter ca. 30 minutter. OK, da det kun er en let gang røg. Servering: Blev serveret med baby kartofler - også fra air fryeren - samt rødkål fra Samsø tilsat Portvin og Ribsgele. Pynt: Kold smør over kartoflerne. Drikkelse: En hverdagsvin "Andes" fra Argentina købt i Føtex til 39,00 kr. God til de penge. Efterskrift: Normalt skal jeg ikke vende kødet i min AF efter halv tid, hvis det ligger på rist, men her brugte jeg et ildfast fad, så de blev vendt efter halv tid. Jeg har lavet en meget let røgning af andelårene, da fruen i huset ikke kan lide for meget røg, (ha, ha, ha, hvem gør det). |