Stegt tun med asparges og nudler

Indkøbsliste for 4 voksne

4 stk. Friske tun bøffer
250 g Ægnudler (Rema 1000)
300 g Grønne asparges
1 spsk. Smagsneutral olie

Dressing
1 stk. Økologisk citron
1/2 Bundt frisk purløg
1/4 Bakke karse
2 spsk. Oliven olie
1 spsk. Oyster Sauce
1 spsk. Fish Sauce
Salt og peber fra møllen
Jeg en lystfisker i Skandinavien
Forsiden

Opskrift Nr. 148
Stegt tun med asparges og nudler
Stegt tun med asparges og nudler

Fremgangsmåde uden ansvar: Skyl citronen og riv skallen fint på rivejernet. Den hvide hinde på citronen skæres af og citron kødet skæres ud i trekanter eller i små tern. Fjern eventuel citronkerner. Klip purløg fint, klip karsen og bland det med olivenolie, citron skal og citron tern i en skål. Smag dressingen til med Oyster Sauce, Fish Sauce og (måske salt) og peber. (Husk på Fish Sauce er salt).

Kog ægnudlerne efter pakkens anvisning og hæld vandet fra. Hold ægnudlerne varme i gryden med låg på. Bræk bunden af de grønne asparges og kog dem i letsaltet vand i 2 minutter og hæld vandet fra. Hold aspargene varme i gryden med låg på.

Krydr tun bøfferne med salt og peber og steg dem i en smagsneutral olie på en meget varm pande i 1 minut på hver side. Tjek tiden, hvis du steger dem meget mere, bliver de tørre. Inderst inde skal de være let røde.

Servering: Vend ægnudlerne i dressingen. Fordel ægnudlerne på 4 tallerkner sammen med de grønne asparges. Læg en tun bøf ovenpå og server straks den varme ret.

Free JavaScripts provided by The JavaScript Source
Tilbage til siden, hvor du kom fra.