Torsk bagt i stanniol med Feta eller Apetina ost og krydderier

Indkøbsliste for 4 voksne

1 kg torskefilet uden ben
1 kg nye Danske kartofler opgravet samme dag
1 rødløg
8 små cherry tomater
1 bdt. basilikum
1 drys af tørret oregano
12 sorte oliven uden sten
1 rød peberfrugt
100 g smør
200 g Feta eller Apetinai ost i tern
Salt
Peber

Her brugt persille i mangel på oregano
Jeg en lystfisker i Skandinavien
Forsiden
Opskrift Nr. 53
Torsk bagt i stanniol med Feta ost
Torsk bagt i stanniol med Feta ost

Fremgangsmåde uden ansvar: De nye Danske kartofler skylles og skrabes med en handske. Cherry tomaterne skylles og skæres i skiver. Rødløg renses og skæres i ringe. Peberfrugten skæres i strimler og renses for kærner. Basilikum skylles og tørres i køkkenrulle.

Kog de nye Danske kartofler i let saltet vand i 15 minutter. I mens afpudses torskefileten og deles således, at der bliver 4 gode stykker på 200 til 250 gram til hver.

Torskefileterne lægges på stanniol, saltes og drysses med peber fra kværnen. Oven på fisken lægges tomatskiver, løgringe, strimler af peberfrugten, sorte oliven, basilikum, Feta ost i tern samt smør i tynde stænger. Det hele drysses med lidt oregano.

Pak alt ind i stanniolen. Brug gerne den kraftige stanniol eller dobbelt lag af den almindelige. Sæt fisken ind i en 200 °C varm ovn i 30 minutter. Retten er også velegnet til en kuglegrill i haven eller over et bål. Her vil tiden naturligvis afhænge af den temperatur, som kan opnås i grillen eller på bålet. Prøv dig frem. Ved grill eller bål bør kraftig stanniol anvendes. Fisken trækker i stanniolen 10 minutter før den spises.

Servering: Fisken med krydderier og kartofler anrettes på en tallerken, hvis man spiser retten hjemme. Ude i det fri pakkes stanniolen op og kartoflerne kommes oven på, og det hele spises direkte fra "emballagen".

Pynt: En citronskive gør godt og pynter også på tallerkenen.

Drikkelse: En kold hvidvin passer godt til retten.

Tip: Du kan naturligvis også bruge andre fiskearter, som du fanger på din fisketur. Hvis du heller vil spise et godt brød til rette, så brug mere smør eller kom en slat hvidvin på. Det giver en god sauce til at dyppe brødet i.

Free JavaScripts provided by The JavaScript Source
Tilbage til siden, hvor du kom fra.