4 Friske makrel, ca. 500 til 600 gram per stk. Her kun lavet til 2 personer. Hver makrel 450 gram Havsalt eller Flagesalt Peber, sort Chileflager Timian, tørret Røgboksen skal lige fyldes op inden man går videre. |
Jeg en lystfisker i Skandinavien
Forsiden Opskrift Nr. 202 ![]() Frisk røget peber makrel fileter |
Fremgangsmåde uden ansvar:
Forbered makrellerne til Airfryer på følgende måde: renses og fileteres og sørg for, at alle ben fjernes bedst muligt. Derefter saltes makrel fileterne let med 2,4 % salt per vægt af makrelfileterne. Krydder makrel fileterne efter egen smag med peber, chiliflager og timian.
1. Indstil Program på: Smoker. 2. Indstil Temperaturen til: 80 °C venstre pil op/ned. 3. Indstil tiden til: 1:00 time. 4. Tast Start/Stop for at begynde tilberedningen, "Forvarmning" ikke nødvendigt i dette program. Hold øje med fileterne efter 30 minutter. Pellets holder ca. 60 minutter. Man kan efterfylde 1 gang. Fileterne var færdige efter 35 minutter. Servering: Æggestand eller røræg passer godt til røget makrel. Dette kan også laves i AF på følgende vis: 4 æg, 60 ml mælk/fløde, salt/paber 160 °C i 18 min i AF. Skålen smøres med oliven olie først. Pynt: Et drys af klippet purløg. Drikkelse: En kold Pilsner med en Dram til egner sig fint til denne ret. |