Røge en BBQ Kylling i Airfryer - Den gode Lørdags-Kylling

Indkøbsliste for 4 voksne personer

1 Kylling, frisk 1320 gram
*Oliven olie, Spray Olie bruger jeg
Flagesalt
Peber, sort
Chileflager
Paprika, sød eller hot, vælg selv

Røgboksen skal lige fyldes op inden man går videre.
Jeg en lystfisker i Skandinavien
Forsiden

Opskrift Nr. 201
Røge en BBQ Kylling i Airfryer - Den gode Lørdags-Kylling
Røge en BBQ Kylling i Airfryer - Den gode Lørdags-Kylling

Fremgangsmåde uden ansvar:
Forbered kyllingen til Airfryer på følgende måde og her gør jeg opmærksom på, at temperatur og tider nævnt kun gælder for min Ninja Woodfire PRO XL. Spray kyllingen med olie og gnid krydderierne godt ind i kyllingen udvendig og indvendig. Indsæt termometeret i det tykke brystkød, som vist på billedet.

1. Indstil Program på: Smoker.
2. Indstil Temperaturen til: 140 °C venstre pil op/ned.
3. Indstil kødtemperaturen til 75 °C: Tast Manual indstil kødtemperaturen til 75 °C.
4. Tast Start/Stop for at begynde tilberedningen, "Forvarmning" ikke nødvendigt i dette program. Stopper selv når kødtemperaturen på 75 °C er nået.

Efterskrift: Jeg har senere erfaret, at man ikke sprayer kødet med *olie, når man røger, men det gør man på Grill programmet. I denne AF model er der ingen grund til, at vende kødet (kyllingen) efter halv tid. Kyllingen var færdig stegt/røget efter 60 minutter - kødtemperatur 75 °C.

Pynt: En god "Mormor" salat blev serveret dertil.

Servering: Jeg købte en 1 kg pose Pommes - de bølgede - hvoraf de halve fik 18 minutter ved 200 °C i Airfreyern medens kyllingen stod og hvilede.

Drikkelse: En god "Lørdags-Kylling" kræver en god rødvin i mellemklassen (200 kr.) - måske en Rioja fra Spanien, kendt for sine rige smagsnoter og kompleksitet.

Free JavaScripts provided by The JavaScript Source
Tilbage til siden, hvor du kom fra.