Rejer i kokosmælk

Indkøbsliste for 4 voksne

600 g frisk, kogte rejer pillede eller købte rejer i lage
2 ds. 400 ml Kokosmælk
2 dl Grøntsags bouillon
4 dl Hvidvin
4 Fed hvidløg, fint hakket
1 Rød peberfrugt, fint skåret i tern
1 bdt. Forårsløg, fint snittet eller
1 løg eller 1 porer
4 cm Ingefær, skrællet og i små tern
1 Gulerod, skrællet og i små tern
1 - 2 spsk. Sambal Oelek Chili
1 spsk. Fiskesous
1 spsk. Sojasous
2 spsk. Lime saft
2 spsk. Ekstra jomfruolivenolie
Salt og peber fra møllen

Tilbehør/Pynt efter eget valg:
Koriander, persille, kørvel, basilikum eller purløg
Et godt grovbrød er velegnet

Jeg en lystfisker i Skandinavien
Forsiden
Opskrift Nr. 124
Rejer i kokosmælk
Rejer i kokosmælk

Fremgangsmåde uden ansvar: Start med at koge hvidvinen ind til det halve, medens rejerne pilles eller rejerne i lagen drypper af. Grøntsagerne renses og snittes som skrevet står ovenfor.

Kom derefter kokosmælk og grøntsagsbouillon op til hvidvinen i gryden og tilsæt Sambal Oelek Chili og lad det småsimre i 2 til 5 minutter, medens grøntsager svitses i olien.

Kom grøntsagerne op i gryden og lad det simre i 5 minutter. Tag gryden af varmen og tilsæt rejerne. Smag til med fiskesauce, sojasauce, limesaft, salt og peber. Rejerne må ikke koge for så bliver de seje.

Servering: Find et godt grov brød efter egen smag og server det til retten.

Pynt: Drys med de krydderurter, som du bedst kan lide.

Drikkelse: Brug gerne den samme hvidvin som blev kogt ind.

Tip: Kan du ikke finde Sambal Oelek Chili, brug så tørrede chiliflager og lidt tomatpure for farvens skyld. Koger du selv friske rejer og piller dem, så kog skallerne i 5 minutter i 2,5 dl vand. Vandet sies og bruges til grøntsags bouillonen.

Free JavaScripts provided by The JavaScript Source
Tilbage til siden, hvor du kom fra.