Mandel porretærte med røget laks

Indkøbsliste for 4 voksne

Tærtebund:
180 g hvedemel
1/2 tsk. salt
100 g smør
1 æggeblomme
2 spsk. koldt vand

Alternativ: Køb denne færdige tærtedej.

Fyld:
100 g blødt smør
50 g rørsukker
3 æg
25 g hvedemel
150 g mandelmel
3 stk. porrer
50 g mandelflager

Røget laks
Man kan vælge mellem kold røget laks eller varm røget laks. Brug ca. 100 g laks per person. Bruges kold røget laks, lægges skiverne over porretærten, når den skal serveres, så laksen ikke bliver varm. Bruges varm røget laks - og er den blevet kold - lægges den over porretærten de sidste 5 minutter i ovnen.

Tilbehør: Fromage frais og frisk dild
Jeg en lystfisker i Skandinavien
Forsiden
Opskrift Nr. 122
Mandel porretærte med kold røget laks
Mandel porretærte medr kold øget laks

Fremgangsmåde uden ansvar: Det er en fantastisk ret, som egner sig til forret for 4 personer, eller en god middagsret for 2 personer. Man kan også vælge, om man vil krydder poretærten med kold eller varm røget laks. Men først skal tærtebunden laves.

Tærtebund: Kom hvedemel, salt og smør i en skål og bland ingredienserne til det ligner fugtigt rasp. Tilsæt æggeblommen og koldt vand. Bland til dejen netop har samlet sig. Tag dejen op af skålen og form en kugle. Lad dejen hvile et par timer på køl. Jeg brugte min El. pisker.

Tag dejen ud fra køl og rul den ud på et melet bord i den størrelse, som passer til tærteformen - her Ø 22 cm og kanten 3 cm høj. Pres dejen ud i tærteform og op af kanten. Prik små huller i bunden med en gaffel og sæt den i en 180 °C forvarmet ovn og bag bunden i 10 til 15 minutter.

Fyld: Pisk smør, rørsukker og æg sammen til en cremet konsistens. Tilsæt hvedemel og mandelmel og pisk det til en jævn masse. Massen smøreres ud over tærtebunden i et jævnt lag. De rensede porrer skæres i 1 cm tykke ringe og gives et opkog i letsaltet vand i 4 minutter inden de fordeles over fyldet. Husk at hælde porrerne i en si og lad dem afdryppe godt inden de lægges på tærten. Smelt lidt smør og pensel porerne. Drys med mandelflager inden tærten sættes i en 180 °C forvarmet ovn og bages fra 20 til 30 minutter.

Servering: Med røget laks. Se ovenfor: kold eller varm røget. Server med fromage frais rørt op med frisk klippet dild.

Pynt: Igen dild og peber fra møllen.

Drikkelse: En kold øl / hvidvin vil gøre underværker.

Tip: Tærtefyldet kan man variere efter ønske. Æg kan udskiftes med creme fraise eller hytteost og porrer kan udskiftes med spinat. Ja! prøv selv.

Free JavaScripts provided by The JavaScript Source
Tilbage til siden, hvor du kom fra.