Øl Dåse Kylling

Indkøbsliste for 4 voksne

1 Kylling gerne 1,5 kg
1 Dåse øl gerne Porter/Stout
2 spsk. Olivenolie
1 spsk. Groft køkkensalt

Krydderier til en RUB:
2 spsk. Brun puddersukker
1 spsk. Groft køkkensalt
1 spsk. Pakrika mild
1 spsk. Paprika røget
1 tsk. Paprika Hot
1 tsk. Peber groft fra møllen

Til grillen bruges også:
1/2 liter Røgsmuld
1 Rosmarin, frisk kvist
1 Timian, frisk kvist
Lodret kyllinge roaster (Option)
Eller brug øldåsen 3/4 fuld af øl

Shopska salat
Romaine salat, tomat, agurk, løg/forårsløg,
rød peber, chili peber, persille, Fetaost,
solsikkeolie/olivenolie, grønne/sorte oliven,
vineddike, salt og peber.
Jeg en lystfisker i Skandinavien
Forsiden
Opskrift Nr. 119
Øl Dåse Kylling
Øl dåse kyllingen på 1,5 kg fik 95 minutter på min grill ved 180 °C.  
 

Fremgangsmåde uden ansvar: Kyllingen rengøres og skylles under rindende, koldt vand og duppes tør med et rent viskestykke eller køkkenrulle. Kyllingen saltes godt indvendigt.

Rør krydderierne sammen til en "RUB" (det betyder "GNIDE"), for nu skal kyllingen indgnides udvendigt i denne krydderiblanding. Blandingen skal være lidt fugtig, så den klæber til kyllingen. Det kan gøres med lidt olivenolie eller øl. Sæt øldåsen op i måsen på kyllingen og træk benene ud til siden og fremad, så der dannes en trefod. Kyllingen sættes i et ildfast fad eller en kraftig aluminiumsbakke med lidt vand i bunden. Sørg for, at det hele ikke vælter under grilningen.

Kyllingen brunes først ved indirekte varme i en 225 °C varm grill i ca. 30 minutter. Derefter reguleres varmen ned 180 °C i ca. 65 minutter. Husk blot fjerkræ skal være gennemsteg, væsken skal være klar og benet skal løsne sig let fra kroppen, når det drejes rundt. Kernetemperatur min. 78 °C og max. 80 °C.

Varmen i grillen kan reguleres ned ved at komme lidt fugtigt røgsmuld på kullene. Rosmarin og timian kan også fugtes og kommes på kullene. Begge dele giver også en fin røgsmag.

Når du er sikker på, at kyllingen er gennemstegt, tages den ud af grillen og hviler i et kvarter inden den skæres ud i 4 stykker. NB: Det øl, som jeg hældte i holderen, blev på ingen måde varm efter 1½ time, så det var en dårlig ide at bruge som "skysauce". Det gav nemlig maveproblemer. Skal det bruges som sauce, må det først koges godt igennem. Måske bør man også hælde meget varmt øl i holderen, så det kan fordampe og give smag til kyllingen.

Servering: Jeg vil anbefale, at man selv finder en god salat dertil - måske Shopska salat - og et godt brød. I sommervarmen kunne man også servere en god kold kartoffelsalat, lavet på nye kartofler.

Pynt: Til kartoffelsalat bruges purløg og tomat både samt agurkeskiver.

Drikkelse: Jeg vil fortsætte med den type øl, som kom op i r.... måsen på kyllingen.

Efterskrift: Der kan være en risiko for, at øldåser afgiver "stoffer", når de opvarmes til 200 °C. Hvis man blot prøver metoden en gang på en fisketur, vil jeg ikke have nogen form for betænkelighed i at spise kyllingen. Men hvis jeg griller kylling til hverdag i haven, vil jeg nok købe en godkendt holder, som fungerer lige som øldåsen. (Det har jeg naturligvis gjort).

Free JavaScripts provided by The JavaScript Source
Tilbage til siden, hvor du kom fra.