850 g laksestykke fra den tykke ende Havsalt eller Flagesalt Skal være fint, derfor brug en kværn Peber, hvid Lille drys sukker Røgboksen skal lige fyldes op inden man går videre. |
Jeg en lystfisker i Skandinavien
Forsiden Opskrift Nr. 205 ![]() Kold røget laks i min Ninja Airfryer |
Fremgangsmåde uden ansvar:
Forbered laksestykket til Airfryer på følgende måde: Da stykket er købt hos fiskemanden, skal det kun saltes let med 2,4 % salt per vægt af laksen. Krydder eventuelt laksen efter egen smag med peber og lidt sukker. 850 * 2,4 % = 20,4 gram salt.
1. Indstil Program på: Smoker. 2. Indstil Temperaturen til: CLD venstre pil op/ned. 3. Indstil tiden til: 1 time. 4. Tast Start/Stop for at begynde tilberedningen, "Forvarmning" ikke nødvendigt i dette program. 5. Hold øje med pellet, da de udbrænder efter ca. 60 minutter. Man kan efterfylde 1 gang. Servering: Laksen blev serveret på et godt stykke valnøddebrød krydret med peber og pyntet med karse. På grund af, det var søndag, kom der også jordbær på. (Det var jordbær i februar, så let syrlige var de.) Pynt: Karse og jordbær. Drikkelse: En kold Odense Classic med en Dram til egner sig fint til denne ret. Efterskrift: Det var midt i februar, hvor vi havde stille vejr og let østenvind. Denne aften/nat/morgen lå temperaturen stabilt på 0 °C til -1 °C. Jeg begyndte første batch pellet kl. 17:00 og kl. 18:00 var de brændt ud og Airfryeren slukkede selv. Temperaturen i Airfryeren steg efter 3. refill til 17 °C, derfor tog jeg en pause og rensede røgboksen. Fjerde refill gjorde jeg ved 24 tiden og gik i seng. Ved 5 tiden stod jeg op og gjorde femte batch. Kl. 09:00 var laksen færdig røget og blev kontrolleret, en bid blev taget ud fra venstre side. Laksen var skærefast efter et døgn i køleskab. |