Kold røget laks i min Ninja Airfryer

Indkøbsliste for 4 voksne personer

850 g laksestykke fra den tykke ende
Havsalt eller Flagesalt
Skal være fint, derfor brug en kværn
Peber, hvid
Lille drys sukker

Røgboksen skal lige fyldes op inden man går videre.
Jeg en lystfisker i Skandinavien
Forsiden

Opskrift Nr. 205
Kold røget laks i min Ninja Airfryer
Kold røget laks i min Ninja Airfryer

Fremgangsmåde uden ansvar:
Forbered laksestykket til Airfryer på følgende måde: Da stykket er købt hos fiskemanden, skal det kun saltes let med 2,4 % salt per vægt af laksen. Krydder eventuelt laksen efter egen smag med peber og lidt sukker. 850 * 2,4 % = 20,4 gram salt.

1. Indstil Program på: Smoker.
2. Indstil Temperaturen til: CLD venstre pil op/ned.
3. Indstil tiden til: 1 time.
4. Tast Start/Stop for at begynde tilberedningen, "Forvarmning" ikke nødvendigt i dette program.
5. Hold øje med pellet, da de udbrænder efter ca. 60 minutter. Man kan efterfylde 1 gang.

Servering: Laksen blev serveret på et godt stykke valnøddebrød krydret med peber og pyntet med karse. På grund af, det var søndag, kom der også jordbær på. (Det var jordbær i februar, så let syrlige var de.)

Pynt: Karse og jordbær.

Drikkelse: En kold Odense Classic med en Dram til egner sig fint til denne ret.

Efterskrift: Det var midt i februar, hvor vi havde stille vejr og let østenvind. Denne aften/nat/morgen lå temperaturen stabilt på 0 °C til -1 °C. Jeg begyndte første batch pellet kl. 17:00 og kl. 18:00 var de brændt ud og Airfryeren slukkede selv. Temperaturen i Airfryeren steg efter 3. refill til 17 °C, derfor tog jeg en pause og rensede røgboksen. Fjerde refill gjorde jeg ved 24 tiden og gik i seng. Ved 5 tiden stod jeg op og gjorde femte batch. Kl. 09:00 var laksen færdig røget og blev kontrolleret, en bid blev taget ud fra venstre side. Laksen var skærefast efter et døgn i køleskab.

Free JavaScripts provided by The JavaScript Source
Tilbage til siden, hvor du kom fra.