En hel ørred lavet i Airfryer

Indkøbsliste for 4 voksne personer

1 Ørred, hel ca. 1 kg til 2 kg
1 Rødløg, hakket fint
1 Citron Øko. skåret i skiver
1 Lille bundt dild, persille eller koriander
Flagesalt / Sydesalt
Peber, sort
2 cl hvidvin, tør
Bagepapir og stanniol, (vigtig begge dele, for stanniol, syre og madvarer er ikke godt sammen)

Tilbehør:
Baby kartofler
Hollandaisesauce eller Citronsauce
Citron Øko. skåret i både til servering
Dild, persille eller koriander
Jeg en lystfisker i Skandinavien
Forsiden

Opskrift Nr. 203
En hel ørred lavet i Airfryer
En hel ørred lavet i Airfryer

Hint: Læg *fisken på ryggen i bagepapiret og sørg for at fisken hele tiden holder denne stilling - både i køleskabet og i AF. Så behøver man ikke at vende, når den halve tid er gået.

Tilbered med stegetermometer: Indsæt proben gennem hovedet eller der, hvor hovedet var og ned gennem den tykke del af kroppen. Indstil "Air Fry" 200 °C venstre pil op/ned. Tast "Manual" og vælg den interne temperatur 65 °C. Tast start/stop for forvarmning af AF. Indsæt maden, når "Add Food" vises på displayet. Når temperaturen 65 °C er opnået høres et beep og maden er færdig tilberedt, så skal du ikke bekymrer dig om tiden. Hvis du tilbereder Ål, skal temperaturen være 67 °C.

Fremgangsmåde uden ansvar:
Forbered ørreden til Airfryer på følgende måde: Rens ørreden for indvolde og nyreblod, skrab fisken udvendig med en sløv kniv fra hoved til hale, for at få slim og løse skæl væk. Derefter saltes ørreden indvendigt og udvendigt med 2,4 % salt per vægt af den rensede ørred. NB: Hvis der er pladsmangel i din AF, så skær hoved og hale stykket af.

Læg stanniol på køkkenbordet og læg bagepapir oven på. *Fisken lægges pænt i midten på bagepapiret og alle krydderurter og en snaps hvidvin placeres i bughulen på fisken. Citronskiverne fordeles på begge ydersider. Pak først fisken helt ind i bagepapiret, derefter i stanniol og sørg for, at begge indpakninger er så tætte som muligt. Pakken opbevares i køleskabet, medens kartoflerne bliver tilberedt i AF.

Kartofler:
1. Indstil Program på: Air Fry.
2. Indstil Temperaturen til: 200 °C venstre pil op/ned.
3. Indstil tiden til: 20 minutter højre pil op/ned.
4. Start programmet med "Forvarmning". Læg kartoflerne ind, når displayet viser "Add food".
5. Done: Tag kartoflerne ud.

Ørred:
1. Indstil Program på: Air Fry.
2. Indstil Temperaturen til: 200 °C venstre pil op/ned.
3. Indstil tiden til: 20 minutter højre pil op/ned. for 1 kg ørred. Indstil tiden til: 30 minutter højre pil op/ned. for 2 kg ørred. *Fisken vendes efter den halve tid.
4. Start programmet med "Forvarmning". Læg fisken ind, når displayet viser "Add food".
5. Done: Tag fisken ud. NB: Se til højre, Tilbered med stegetermometer.

Pynt: Lidt grønt: dild, persille eller koriander efter smag.

Servering: Man kan bruge Pommes og Remo eller kogte kartofler og hvide asparges med Hollandaisesauce.

Drikkelse: En kold flaske hvidvin er altid godt til kogt/dampet fisk.

Free JavaScripts provided by The JavaScript Source
Tilbage til siden, hvor du kom fra.