4 laksestykker på 100 gram per styk 10 gram flage salt fordeles på de 4 stykker Dressingen laves således: 2 cl Dijon sennep 2 cl Honning 1 spsk. Olivenolie 1 Drys hvid peber Tilbehør: Baby kartofler Hvide asparges i maj og juni Hollandaisesauce eller Citronsauce ½ Citron Øko. skåret i både til servering Dild |
Jeg en lystfisker i Skandinavien
Forsiden Opskrift Nr. 204 ![]() Grillet Honning & Dijon Laks i Airfryer |
Fremgangsmåde uden ansvar:
Forbered laksestykkerne til Airfryer på følgende måde: Drys eller tag din saltkværn og salt stykkerne med 2,4 % salt efter vægt. Lad saltet virke i 1 time i køleskabet. I medens laves dressingen, brug ½ cl Dijon sennep og ½ cl Honning per 100 g laks. Bland Dijon sennep og honning i en lille skål og rør det blankt. Kom lidt olivenolie i medens du rører dressingen lind, så det kan smøres på laksestykkerne.
Jeg har besluttet, at servere "Baby Kartofler fra Vildmose" til retten, disse skal have 18 minutter ved 200 °C i min AF. Jeg holder kartoflerne varme pakket ind og i et håndklæde i fodenden af sengen. Det virkede helt fantastisk i de få minutter, som laksen skulle have i AF. Baby kartofler: 1. Indstil Program på: Air Fry. 2. Indstil Temperaturen til: 200 °C venstre pil op/ned. 3. Indstil tiden til: 18 minutter højre pil op/ned. Disse kartofler var særlig små, derfor kun 18 min. 4. Done: Tag kartoflerne ud. Laksen: 1. Indstil Program på: Grill. 2. Indstil Temperaturen til: HI. Det er default setting på min AF. 3. Indstil tiden til: 7 minutter højre pil op/ned. Smalde/tynde stykker, derfor kun 7 min. 4. Start programmet med: Forvarmning Læg fisken ind, når displayet viser "Add food". 5. Done: Tag fisken ud og server med tilbehør. Med et stegetermometer er fisken færdig ved 65 °C. NB: Laksestykkerne var for små til temperaturspyddet. Displayet viser ved halv tid: "Vend". Det gør jeg ikke med små laksestykker med skind og fordi kødsiden er smurt med dressing. Pynt: Lidt grønt: Dild eller koriander. Servering: Kogte kartofler og / eller hvide asparges med Hollandaisesauce. (Et must i maj og juni) Drikkelse: En kold flaske hvidvin er altid godt til kogt/dampet fisk. |