Blinis er russiske pandekager med ægte russisk kaviar
Her bruger jeg dansk "kaviar" og varmrøget ørred

Indkøbsliste for 4 voksne personer

200 g kaviar eller ørredrogn eller stenbiderrogn
200 g koldrøget laks eller
200 g varmrøget laks/ørred
200 g boghvedemel
100 g hvedemel
2 hele æg, delt i blomme og hvide
1/3 pk. gær = 17 g
3 dl sødmælk
30 g smeltet smør til dejen og lidt til bagning
1 tsk. salt og 1 tsk. sukker
1 dl creme fraiche til dejen

Resten af cremefraichen til blinis
1 finthakket rødløg til blinis
1 bundt finthakket dild til blinis
Alternativ til blinis

Yorkshire Pudding
4 hele æg sammenpisket
200 ml mælk
200 g hvedemel
1 tsk. salt (strøget)
Knips hvid peber
1 dl Solsikkeolie
ca. 0,08 cl i hvert hul (12 huller i formen)
Dejen giver 500 ml. 42 ml per hul.

Muffins form i metal til bagning.
Muffins forme findes med 4, 6, 11, 12 og 24 huller.
Min form er med 12 huller, og jeg har lavet
denne opskrift til 12 huller. Kagerne kan fryses.
Jeg en lystfisker i Skandinavien
Forsiden
Opskrift Nr. 46
Blinis med kaviar og varmrøget ørred
Russiske pandekager med kaviar og varmrøget ørred

Fremgangsmåde uden ansvar: I de 15 år jeg rejste rundt i USSR, blev jeg næsten stop fodret med blinis og russisk kaviar uden at tænke over prisen og hvordan blinis blev lavet. Jeg har spurgt min "gamle" russiske tolk, hvilke ingredienser der indgik i opskriften på blinis. Ovenfor finder du opskriften på blinis, men da russisk kaviar er meget kostbart, er denne erstattet med en mere overkommelig vare. I Rusland brugte man også Kefir, som nu kun fås i særlige forretninger i Danmark. Jeg har brugt cremefraiche i stedet for. Arla har i sin tid fremstillet Kefir, men på grund af manglende salg, er produktet indstillet. Nu (2019) har de Kefir igen i forretningerne.

Lun mælken og smør op til 37 °C og opløs gæren heri. Tilsæt kefir/cremefraiche, de to mel sorter, sukker, salt og æggeblommer, under konstant omrøring. Dejen skal være lind, som til alm. pandekager. Sættes lunt i en time.

Æggehviden piskes stiv og vendes i dejen. Blini-panden opvarmes med smørklatter i hvert huld og 2 spsk. dej kommes i. Bages nu 2 minutter på hver side ved god varme. Må dog ikke brankes = blive for mørke. Der bliver ca. 28 stykker ud af opskriften.

NB: Jeg har på det seneste ikke kunne købe Boghvedemel, så jeg prøvede mig frem med Durummel fra Italien. De blev fantastiske gode, så prøv det, hvis du heller ikke kan få boghvedemel. Husk blot på, at boghvedemel ikke indeholder gluten som durummel gør. Altså, hvis du har gluten allergi.

Servering: Blinis serveres lune med "kaviar"/ørredrogn lidt koldt/varmt røget laks, cremefraiche og finthakket rødløg.

Pynt: Finthakket dild.

Drikkelse: I Rusland drak jeg altid Stolichnaya Vodka og mineralvand til. Alternativ Russisk Champagne halv tør.

Tip: Blinis kan med held også laves på en almindelig stegepande, sørg blot for at de ikke bliver for store. Blinis kan fryses ned til senere brug, læg pergamentpapir imellem lagene. Optøes og varmes i ovnen ved 120 °C i ca. 10 minutter. Smager som frisklavet, jeg har prøvet det.

Alternativ: Yorkshire Pudding. Slå alle æg ud i en stor skål og pisk godt igennem. Kom mælk i og pisk. Kom mel i og pisk godt igennem. Kom salt og peber i, pisk indtil der ikke er klumper i dejen. Stil dejen til side og lad den hvile mindst 1 time ved stuetemperatur. Lige inden dejen skal bruges, tilsættes 3 spsk. vand og dejen piskes godt igennem. Dejen giver 500 ml. 42 ml per hul.

Medens dejen hviler opvarmes ovnen til 200 °C. Solsikkeolie kommes direkte ned i muffins formen og sættes i den varme ovn indtil den er meget "HOT". Solsikkeolie har et "Rygepunkt" på 227 °C, som ikke må overskrides i ovnen. Muffins formen tages ud og dejen fordeles straks i de 12 huller - fyldes 1/2 op - hvorefter muffins formen sættes tilbage og bager videre i 20 til 25 minutter ved 200 °C. Kagerne hæver meget op, selv uden hævemiddel. Ovnen må på ingen måde åbnes før til slut, for så falder kagerne sammen. De er meget velegnet til en ret med megen sauce (gravy), hvori kagen dyppes. Brug Palmin (Palmeolie), hvis du vil spise kagen som dessert, og drys med flormelis i stedet for salt og peber. Palmin (Palme olie) har et "Rygepunkt" på 232 °C.

NB: Hvis ikke alle huller kan fyldes med dej, må der IKKE være olie i de tomme på grund af brandfare. Olien kan fordampe og sætte ild i ovnen. Trix: Fyld de 3 huller til venstre med olie og hæld bakken, så olien løber ned til de andre huller. Når olien når kanten af sidste række, er olien fordelt ligeligt.

Servering: Fyld hullet op med creme fraiche, der er tilsat lidt citron og revet peberrod. Læg nogle skiver røget laks over og pynt med "Sort Kaviar" (Stenbiderrogn) og revet dild.
Opskrift Nr. 46A
Yorkshire Pudding
Yorkshire Pudding
Dejen bør fordeles bedre næste gang

Free JavaScripts provided by The JavaScript Source
Tilbage til siden, hvor du kom fra.