Et stykke med røget ål, æggestand og purløg

Indkøbsliste for 4 voksne personer
1 røget ål ca. 400 gram
4 skiver rugbrød af god kvalitet
Smør til brødet
6 økologiske æg
1 tsk. hvid peber
½ tsk. gurkemeje (giver lidt farve)
6 spsk. koldt vand
3 spsk. piskefløde
1 tsk. salt
1 bundt purløg
Peberkværn med sort peber

Lav dig en dram der passer til ålen således:
1 fl. Rød Ålborg 10 stilke timian af nye skud
put dem i flasken trækker i 3 uger ved stuetemperatur
Jeg en lystfisker i Skandinavien
Forsiden
Opskrift Nr. 43
Røget ål med æggestand og purløg
Røget ål med æggestand og purløg

Fremgangsmåde uden ansvar: Pil de røgede ål efter forskrifterne på denne side. Læg dem i køleskabet igen indtil de skal bruges.

Slå 6 hele æg ud i en skål. Pisk dem løst sammen og kom 6 spsk. vand, 3 spsk. piskefløde, ½ tsk. gurkemeje og 1 tsk. hvid peber i og pisk grundigt æggemassen sammen. Hæld æggemassen op i en passende flad alubakke (½ liter dryp bakke til grill) og sæt den ind i ovnen. Ovnen skal være forberedt således: Fyld lidt vand (½ liter) i bradepanden (1 cm høj) og sæt termostaten på 150 °C, når det koger - bobler lidt sættes æggemassen ind i ovnen. Sæt termostaten på 120 °C og tiden på 30 minutter, så er æggestanden færdigt lavet. Tag den ud og drys salt over. Brug kun undervarme når æggemassen er i ovnen. 6 æg giver ca. 350 g æggestand.

Servering: Smør brødet og fordel ål og æggestand, som vist på billedet ovenfor.

Pynt: Hakket purløg drysses over. Sort peber fra kværnen kommes på.

Drikkelse: En kold øl og en dram gør godt til den "fede" ål.

Tip: Æggestanden er også velegnet til rimsaltet laks og røget makrel.

Free JavaScripts provided by The JavaScript Source
Tilbage til siden, hvor du kom fra.